Hva jeg gjorde da jeg var tre år og nesten ikke fikk puste

Gutt ca 3 år

Det var mai måned og jeg var 3 år. Vi hadde akkurat oppdaget at jeg var veldig allergisk mot bjørkepollen. Hvert pust var en liten kamp mot det som tettet igjen nede i brystet. Jeg hadde ikke medisiner, ihvertfall ikke noen som hjalp noe særlig. Foreldrene mine var nok ganske fortvilet over å se sin lille 3-åring slite med å puste.

I Huancayo i Peru er ikke problemet for mange foreldre at barna deres ikke får puste, men at de ikke får nok næring. For noen er problemet at de ikke har nok mat, for andre er det at maten de har ikke gir nok næring for de små kroppene til å utvikle seg slik de skal. Jeg er sikker på at disse foreldrene også er fortvilet når de ser at barna ikke får næringen de trenger.

Foreldrene mine fikk en idé om å ta meg med opp på fjellet for å se om det kunne hjelpe på pusten. Der var det sannsynligvis ikke noe særlig bjørkepollen. Ikke lenge etterpå var vi på vei opp til Blefjell hvor en av onklene mine hadde en hytte. Og hva skjedde? Jo, etter et par timer i fjellufta var pusteproblemene borte og jeg kunne puste uanstrengt igjen.

For barna i Huancayo er dessverre ikke løsningen så enkel som en tur opp i fjellet. De trenger ekstra næring slik at de kan vokse og utvikle seg normalt.

Selv om vi er langt unna Huancayo og Peru kan vi hjelpe disse barna. Det er ikke så mye som skal til, 75 dollar (ca 500 norske kroner) er nok til å hjelpe et barn i et helt år. Jeg har bestemt meg for å gjøre det jeg kan for å hjelpe noen av disse barna, slik at foreldrene kan se dem vokse opp sunne og friske.

Hvis du har lyst til å bidra også, så setter jeg stor pris på det. Les mer på denne siden om hvordan du kan bidra.

PS! Da jeg kom ned fra fjellet igjen kom pusteproblemene tilbake, men etterhvert fikk jeg heldigvis medisiner som gjorde at jeg ikke ble så plaget med pusten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *